Coalitieonderhandelingen: open en transparant

Gepubliceerd op zondag 25 maart 2018  17:51 door Albert Holtland

Wij zijn ontzettend blij met de massale steun die we hebben gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van 2 naar 5 zetels. Nagenoeg een verdubbeling van het aantal stemmen! Dat is iets om trotst op te zijn.

 

Met alle kandidaten hebben we een goede campagne neergezet. We hebben jullie, de kiezer, opgezocht in persoon en ook via social media. Iets dat we nog verder willen uitbouwen. Wij blijven jullie informeren. Dat zijn jullie van ons gewend.

 

Na die verkiezingsweek begint dan ook het normale werk weer. Als eerste de onderhandelingen voor een nieuw college. Het “oude” college zou kunnen blijven zitten: ze hebben nog steeds 17 van de 31 zetels in de raad en daarmee een meerderheid. Maar ze hebben wel flink verloren. De kiezers hebben een duidelijk signaal afgegeven dat het wat hun betreft wel anders mag in Kampen. “Hoe anders” dat zullen we moeten uitonderhandelen.

Wat ons betreft mag dat proces transparant en in het openbaar gevoerd worden. Dat zal onze eerste inbreng worden morgen. Niet achter gesloten deuren verder praten. In de campagne gingen we naar de jullie en vroegen we om je stem. In het verdere verloop van de formatie mogen alle kiezers wat ons betreft meekijken wat we gaan doen. Hoe we onze beloftes proberen waar te maken en te verzilveren. Transparant en eerlijk. We gaan zien of dat al zal lukken. We zullen jullie op de hoogte houden.

 

De nieuwe fractie van GBK