Workshop skatebaan

Gepubliceerd op donderdag 19 april 2018 17:31 door Wim Hamer

Er was een goede opkomst van de skaters en de leeftijden varieerden van 11 jaar tot en met oudere skaters die al ruim voorbij de 20 waren. Na een voorwoord en info van Max Hartvelt van skateparkrecht.nl gingen de aanwezigen in groepjes uit elkaar om de wensen op papier te zetten.Tevens werden er schetsen gemaakt om een mooi skatepark te kunnen ontwerpen. Hierbij werd ook gedacht aan onder andere de leeftijdverschillen en moeilijkheidsgraden van de objecten en dat deze elkaar niet in de weg zitten.

 

Daarna was er een vragenronde waar heel constructieve onderwerpen ter tafel kwamen. Door de skaters werd opgemerkt dat het nieuwe skatepark ook betrokken kan worden bij scholen en andere doelgroepen door middel van bijvoorbeeld workshops en educatie die zij wel willen geven. Zo kan iedereen optimaal gebruik maken van het skatepark. Genoemd werd ook om een graffitiwand te implementeren en een horecavoorziening nabij zodat bijvoorbeeld de ouders kunnen relaxen en de kinderen zich kunnen vermaken op het skatepark. 

Wij hebben aangegeven dat de fietsparkeerruimte niet ten koste moet van de beschikbare oppervlakte die beoogd is voor het skatepark. Dit werd bevestigd door de gemeente die zei dat hier inderdaad naar gekeken word. De skaters gaven zelf aan dat de huidig parkeerplaats bij het oude zwembad een mooie plek zou zijn. Dit in verband met de ondergrond.

 

De skaters en wij zijn dan ook uitgenodigd om ook aanwezig te zijn bij de inrichtingsplannen van het Groen Hart om tot een mooi plek te komen waar het goed toeven is voor jong en oud en dat er diverse activiteiten te doen zijn. Wij blijven de vinger aan de de pols houden.